Sådan skaber standarder sammenhæng i digitaliseringen i Region Midtjylland

Henrik Stilling, specialkonsulent, Region Midtjylland og Jesper Kervin Franke, Senior Healthcare Specialist, GS1 Denmark

Streg

At holde styr på, medicin, varer, udstyr i regionens hospitaler er vitalt for at holde patientsikkerheden oppe og omkostninger nede. Det kan dog være udfordrende med et digitalt landskab under permanent ombygning. 
 
Som konsekvens heraf har Region Midtjylland valgt at bygge sit digitale landskab med GS1-standarder. Standarder, der skiller sig ud ved over 40 års anvendelse og bred udbredelse i hele forsyningskæden.
 
Standarderne gør det muligt for Region Midtjylland at skabe sammenhæng fra produktion til bortskaffelse, så man kan holde styr på medicin, varer og udstyr i regionens hospitaler, med høj leverancesikkerhed og kvalitet i behandlingen. Det bidrager til en enklere hverdag for personalet og udvisker grænserne mellem hospital og hjem. Derved kan brugen af standarder styrke samarbejdet mellem offentlige aktører - der tales samme sprog.
 
Oplægget er relevant for dig, der vil høre en praksisnær fortælling om, hvordan standarderne bidrager til at mennesker og materialer effektivt mødes ved mere end 2 millioner patientkontakter hvert år.

PDF af præsentationen kan hentes her

Streg

Talere

Henrik Stilling er specialkonsulent hos Region Midtjylland og den ledende IT-arkitekt for identifikation, lokalisering og logistik. Henrik er uddannet ingeniør og arbejder med fokus på adoption af ny teknologi og procesudvikling. Han har arbejdet i sundhedssektoren siden 2008. Som en del af programmet Servicelogistik og lokalisering på bl.a. Aarhus Universitetshospital har Henrik fokus på gevinsten korrekt identifikation og lokalisering af udstyr og personer, samt it-understøttelse af håndtering opgaver på tværs af medarbejdergrupper og systemer. Med udgangspunkt i den rolle har han optrådt som ekspert i fora internationalt. Henrik Stilling sidder i bestyrelsen for AIDC Denmark, der er et dansk netværk, der arbejder for at styrke viden om og anvendelse af teknologier til automatisk datafangst.

Jesper Kervin Franke er Senior Healthcare Specialist hos GS1 Denmark. Her rådgiver han Life Science industrien om brug af internationale standarder i forsyningskæden. Han har også hjulpet hospitaler og sygehusapoteker med at styrke patientsikkerhed og optimere processer ved anvendelse af GS1-standarder.